clip felt

Monday, 23 May 2011
0 comments
100 % hand made
Read more »

YoYo

0 comments
 ni contoh yoyo yang dah saya letak kat pengikat rambut... cute kan.... saya suker.... nak buat? cenggini cara nak buat nyer....
 memula potong kain bentuk bulat macam kat gambar atas ni.... ikut suka hati nak beso mana... saya buat diameter 4 inch untuk yang ini....

 lepas tu jait keliling kain yg bentuk bulat tadi just jahit jelujur jer.... sampai habis....

dah habis jelujur tadi lalu cerutkan benang tadi sampai jadik macam ni.... lalu matikan jahitan supaya tak terbuka balik...


kali ni saya tambah bunga rose riben yg kecik2 tu... nak letak pom2 ker button yg comel2 ker pun ok tak salah pun yg penting santik....
ok siap.... model yg digunakan kali ni adalah remote kipas heheheh.... asal boleh jerk...


Read more »

applique - barney1

Sunday, 22 May 2011
0 comments
100% hand made
ni 2 puteri yang boleh dikategorikan comel menggayakan long sleeve with barney applique... apalagi.... jom hiaskan baju2 anda dengan character kartun atau apa sahaja gambar kegemaran.... tak mungkin anda jumpa orang yang sama dengan anda.... dalam sejuta kalau sama pun kebetulan sehati sejiwa heheheh
Read more »

applique - barney

0 comments
barney in love.... sesiapa jer boleh buat... just guna felt jerk and 100% jait guna tangan tak ada mesin2 tau... yg ni amik masa sehari campur segala xtvt rumah macam tgk maharaja lawak n etc hehehe....
Read more »

baby blanket / bedung - blue happy b'day bear

Sunday, 8 May 2011
0 comments
Read more »

baby blanket / bedung - cheer pinky

1 comments

Read more »

baby blanket / bedung - sheep pinky

0 comments

Read more »
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Categories

kedai nagen

jom singgah ke kedai nagen pelbagai eksesori untuk 'hand made' anda ada disini...

About Me

My photo

nagenbutik tempat berkongsi minat dan menjual pelbagai eksesori jahitan dan kraft seperti felt kraft, sulaman, printing untuk cenderamata pelbagai majlis perkahwinan, harijadi, cukur jambul, akikah dan sebagainya. menerima serendah 1 unit tempahan tiada minimum dan maksimum kuantiti
Powered by Blogger.

Followers

nagenbutik

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

counter

pesanan


ShoutMix chat widget

About Us

nagenbutikraf.blogspot

© 2010 nagenzonecraft Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls